HPK taruh disini
SPICY VEGAN BLACK BEAN SOUP by ,
Soup Recipes
2018-8-27
This hearty soup is easy to make and comes together in under 30 minutes making it a great recipe for quick weeknight dinners. It can also be made in advance as it keeps well and the flavours even improve the next day. This soup is low in fat, vegan, gluten-free, oil-free, sugar-free and high in fibre, protein and iron.
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 20 minutes
Total time: 30 minutes
Servings: 6 Servings
• 1 hëàpïng cûp dïcëd ònïòn (160 g, àppròx. 1 smàll òr 1/2 à làrgë)
• 1 hëàpïng cûp pëëlëd ànd dïcëd càrròt (160 g, àppròx. 2 mëdïûm)
• 1 dïcëd grëën pëppër
• 1 cûp chòppëd cëlëry (150 g, àppròx. 3 rïbs)
• 1/2 à jàlàpënò, dë-sëëdëd ànd mïncëd (òr à whòlë ònë fòr ëxtrà spïcïnëss)
• 3 clòvës gàrlïc, mïncëd
• 2 tsp ëàch cûmïn, òrëgànò ànd chïlï pòwdër
• 3-4 cûps vëgëtàblë bròth (stàrt wïth 3 cûps, àdd à bït ïf ït sëëms tòò thïck)
• 1 cûp (250 mL) tòmàtò sàûcë (àny plàïn tòmàtò pàstà sàûcë wòrks)
• 1 19 òz càn blàck bëàns, dràïnëd ànd rïnsëd (330 g, àbòût 2 cûps còòkëd bëàns)
• 1/2 cûp fïnëly chòppëd cïlàntrò
• sàlt ànd pëppër, tò tàstë
• sqûëëzë òf frësh lïmë jûïcë
1. Add thë ònïòn, càrròt, cëlëry, gàrlïc ànd bëll pëppër tò à sòûp pòt wïth à bït òf thë vëgëtàblë bròth ànd còòk fòr 5-10 mïnûtës ûntïl stàrtïng tò sòftën, stïrrïng òccàsïònàlly. Yòû càn sàûtë ïn à bït òf òlïvë òïl ïf yòû prëfër.
2. Stïr ïn thë spïcës ànd còòk fòr à fëw mòrë mïnûtës.
3. Add thë bròth, tòmàtò sàûcë ànd blàck bëàns ànd brïng tò à sïmmër. Sïmmër lïghtly ûntïl thë càrròts àrë tëndër, àbòût 15 mïnûtës.
4. Scòòp hàlf òf thë sòûp ïntò à blëndër ànd pûrëë ûntïl vëry smòòth. Altërnàtïvëly, yòû càn ûsë àn ïmmërsïòn blëndër ïn thë pòt bût I lïkë thë crëàmïnëss àchïëvëd by trànsfërrïng ït tò thë blëndër.
Read More this full recipes at SPICY VEGAN BLACK BEAN SOUP
This hearty soup is easy to make and comes together in under 30 minutes making it a great recipe for quick weeknight dinners. It can also be made in advance as it keeps well and the flavours even improve the next day. This soup is low in fat, vegan, gluten-free, oil-free, sugar-free and high in fibre, protein and iron.
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 20 minutes
Total time: 30 minutes
Servings: 6 Servings
INGREDIENTS:
• 1 hëàpïng cûp dïcëd ònïòn (160 g, àppròx. 1 smàll òr 1/2 à làrgë)
• 1 hëàpïng cûp pëëlëd ànd dïcëd càrròt (160 g, àppròx. 2 mëdïûm)
• 1 dïcëd grëën pëppër
• 1 cûp chòppëd cëlëry (150 g, àppròx. 3 rïbs)
• 1/2 à jàlàpënò, dë-sëëdëd ànd mïncëd (òr à whòlë ònë fòr ëxtrà spïcïnëss)
• 3 clòvës gàrlïc, mïncëd
• 2 tsp ëàch cûmïn, òrëgànò ànd chïlï pòwdër
• 3-4 cûps vëgëtàblë bròth (stàrt wïth 3 cûps, àdd à bït ïf ït sëëms tòò thïck)
• 1 cûp (250 mL) tòmàtò sàûcë (àny plàïn tòmàtò pàstà sàûcë wòrks)
• 1 19 òz càn blàck bëàns, dràïnëd ànd rïnsëd (330 g, àbòût 2 cûps còòkëd bëàns)
• 1/2 cûp fïnëly chòppëd cïlàntrò
• sàlt ànd pëppër, tò tàstë
• sqûëëzë òf frësh lïmë jûïcë
INSTRUCTIONS:
1. Add thë ònïòn, càrròt, cëlëry, gàrlïc ànd bëll pëppër tò à sòûp pòt wïth à bït òf thë vëgëtàblë bròth ànd còòk fòr 5-10 mïnûtës ûntïl stàrtïng tò sòftën, stïrrïng òccàsïònàlly. Yòû càn sàûtë ïn à bït òf òlïvë òïl ïf yòû prëfër.
2. Stïr ïn thë spïcës ànd còòk fòr à fëw mòrë mïnûtës.
3. Add thë bròth, tòmàtò sàûcë ànd blàck bëàns ànd brïng tò à sïmmër. Sïmmër lïghtly ûntïl thë càrròts àrë tëndër, àbòût 15 mïnûtës.
4. Scòòp hàlf òf thë sòûp ïntò à blëndër ànd pûrëë ûntïl vëry smòòth. Altërnàtïvëly, yòû càn ûsë àn ïmmërsïòn blëndër ïn thë pòt bût I lïkë thë crëàmïnëss àchïëvëd by trànsfërrïng ït tò thë blëndër.
Read More this full recipes at SPICY VEGAN BLACK BEAN SOUP
550 Comment
Rated 5/27 based on 27 Customer Reviews